***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Търсят концесионер на „Топлофикация-София“. Кандидат за депутат е задържан в центъра на София след гонка с полицията

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 10 май    

 

По отношение на „ Топлофикация – София “ той изясни, че ще се търси концесионер на сдружението. От думите му се разбра, че сега Столична община води съвещания с интернационалните банки, с цел да бъде открит най-ефективното решение, с което да се постави завършек на задлъжнялостта на Топлофикация-София.

Зам.-кметът уточни, че се работи и по различен главен проблем в столицата и това са разрушените улици и тротоари. Той изрази вяра, че до 10 години София може да наподобява по радикално друг метод в това отношение, само че за задачата са нужни ежедневни инспекции и инспекции от страна на Столична община, с цел да е несъмнено, че работата се прави качествено и че ще бъде преустановен феноменът „ ремонт на ремонта “.

***

48-годишен водач е арестуван в центъра на София след гонка с полицията.

Около 21.00 ч. на 9 май лек автомобил не се подчинява на екип на Специализираните полицейски сили към Столична дирекция на вътрешните работи и стартира гонка в региона на бул. „ Дондуков “.

Водачът е спрян, само че отхвърля да отвори вратата, натиска клаксон, желае от чиновниците документ за работа с персонални данни.

Шофьорът е арестуван – до в този момент незнаен на Министерство на вътрешните работи, твърди, че е член на партия „ Истината и единствено истината “.

***

„ Първо има непокорство на въпросния човек. Оттам стартира гонене в централна градска част. Лицето в началото оказва опозиция. Впоследствие му се прави тест за приложимост на алкохол, който е негативен. Същият обаче отхвърля да даде проба за опиати, което е административно нарушаване и той ще бъде глобен за това “, сподели служебният вътрешен министър Калин Стоянов пред публицисти.

Случката се е разиграла към 21 ч. в четвъртък вечерта. Патрулиращи служители на реда се пробвали да спрат водач на бул. „ Дондуков “, само че той отказал да се подчини.

Започнали да го преследват по улиците „ Раковски “, „ Кирил и Методий “, „ Искър “, след това още веднъж по бул. „ Дондуков “ и го спрели на ул. „ Раковски “ №111, оповестиха за bTV от Министерство на вътрешните работи.

***

Около 1000 дилъра вземат участие доста интензивно в търговията с гласове. Това сподели в предаването „ Денят онлайн " по Нова Нюз някогашният зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев.

***

Задържаха 61-годишен чешки жител в границите на профилирана полицейска интервенция на чиновници от бранш „ Издирване “ в Групово дело „ Национална полиция “, през вчерашния ден.

Бил е локализиран и арестуван на територията на огромен търговски обект в София, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Той е търсен от чешките управляващи по отношение на осъществяване на наказателно произвеждане за обезчестяване и блудствени дейности против деца, осъществени на територията област Раковник.

***

48 деца от детска градина „ Елица “ в Сливен са с хранително отравяне.

Едно от тях е настанено в болница, само че е в устойчиво положение, удостовери шефът на детската градина Надежда Стоянова, предава Нова. 

От РЗИ са взели проба на личния състав и натривки от повърхностите в кухнята, в която се подготвя храната.

Децата са консумирали сандвичи с яйце и сирене.

***

***

***

Повишението на пенсиите от 1 юли може да бъде с 10%, а не с 11%, както е заложено в бюджета на Държавното публично обезпечаване за тази година, заяви БНР.  

Причината е в регистрираната публично по-ниска инфлация от прогнозните планове.

***

Министърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева се срещна с представители на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница.

***

Департаментът по използване за законодателството във Флорида и от офиса на щатската прокуратура са почнали следствие против локален служител на реда, прострелял със длъжностен револвер водач от Военновъздушните сили на Съединени американски щати.

От полицейското ръководство разпространиха фрагменти от боди камерата на униформения чиновник, на които се вижда по какъв начин служителят на реда прострелва 23-годишния водач Роджър Фортсън, когато отваря вратата на дома си с револвер в ръката.

***

Израелската войска се приготвя за възможна огромна война със северната си съседка Ливан, съобщи ДПА, базирайки се на изказване на израелските военни. 

През седмицата резервисти от една бригада са провели разнообразни типове учения, с цел да „ ускорят готовността си за интервенция на този терен ", се споделя в изказването. Целта на маневрите е била постигането на оперативна подготвеност и подготовка „ за разнообразни бойни сюжети в северната част на страната ", оповестиха военните.

***

Намаляващите ресурси от храна и гориво може да доведат до преустановяване на филантропичните интервенции в линията Газа след броени дни, защото жизненоважни гранични контролно-пропускателни пунктове остават затворени, което принуждава лечебните заведения да затворят и води до още по-тежко недохранване, предизвестиха през днешния ден филантропични организации на Организация на обединените нации, представени от Ройтерс.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР